BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down    K75 wont run properly on Sat Jun 13, 2015 10:46 am

werewasi

avatar
Platinum member
Platinum member
K75 has up till now, run well but i stopped for lunch the other day, and about 1km after restarting, it started to run very roughly and wouldn't rev out, although ocassionally it would clear and rev hard.
I went back later in the day and picked it up and checked the fuel supply to the rail and that there was petrol going back into the tank. Conclusion - not a faulty fuel pressure regulator (and fuel tank very clean).
Started the bike up and it ran normally but 3kms down the road, it started dying again. Would only rev to about 2000 rpm and behaviour was not unlike that of the K100RS when the H E sensor failed in the heat. It's cool here at the moment so i don't think that is the problem. It's also not a tank vacuum problem.
It it Ok to assume that because, i have a fuel loop that the F P R cannot be the culprit?
I'm going to get a new set of injectors from the guy in Idaho but is there anything else worth checking in the meantime?


__________________________________________________
K100RS 1983 and 1986 (bought a 2nd and put them both together in a dark garage thinking that i would get a heap of parts from the progeny but nothing happened- think they're gay) Laughing Laughing Laughing

1985 K75, Guzzi V7 Special, 1986 GB500, 1974 T500, 1986 MB5 with the whoppa 100cc engine transplant, NC 700 SA Honda, two 1986 Kawasaki BR250s
    

2Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sat Jun 13, 2015 2:54 pm

Point-Seven-five

avatar
Life time member
Life time member
Fuel filter? How long has it been in there?

Fuel pump? They have been known to break.


__________________________________________________
Present:
1994 K75RT
1994 K75S
1992 K100RS

Past:
1982 Honda FT500
1979 Honda XR185
1977 Honda XL125
1974 Honda XL125
1972 OSSA Pioneer 250
1968 Kawasaki 175
    

3Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sun Jun 14, 2015 12:17 am

werewasi

avatar
Platinum member
Platinum member
No, don't think that these are the culprits although I will inspect filters. Flow to rail was quite strong anf also back into tank so that seems to eliminate a pump problem


__________________________________________________
K100RS 1983 and 1986 (bought a 2nd and put them both together in a dark garage thinking that i would get a heap of parts from the progeny but nothing happened- think they're gay) Laughing Laughing Laughing

1985 K75, Guzzi V7 Special, 1986 GB500, 1974 T500, 1986 MB5 with the whoppa 100cc engine transplant, NC 700 SA Honda, two 1986 Kawasaki BR250s
    

4Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sun Jun 14, 2015 1:13 am

robmack

avatar
Life time member
Life time member
Valve clearances OK?? Just a thought but the "on again, off again" behavior kind of points to electrical or elsewheres. Fuel pump connector being flakey maybe.


__________________________________________________
Robert
1987 K75 @k75retro.blogspot.ca
2011 Moto Guzzi V7 Racer
http://k75retro.blogspot.ca/
    

5Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sun Jun 14, 2015 1:43 am

RicK G

avatar
VIP
VIP
Dave that is just about the right sort of time frame to get the Hall Sensors hot. I would be replacing them.


__________________________________________________
If everything seems under control then you aint goin fast enough:- Mario Andretti
Bikes 1986 K100RT, 1993 K1100 LT, 1994 K1100 LT, 1993 K75 RT, 1996 K75RT, 1986 K75 GS, 1979 Z1300 Kawasaki X 2 & 1976 SR 500 Yamaha for now
    

6Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sun Jun 14, 2015 2:55 am

Holister

avatar
Life time member
Life time member
Dave. I have a set of HES here for you. Rick's previous suggestion to bolt them on would be the quickest way to get you going for Tueusday.
But worth checking the valve clearances as its easy to do just to rule it in or out but not a quick fix if they're out. I have a few shims here but you'd be lucky if they're the right size.


__________________________________________________
1988 K100RT VIN No. 0094680
1989 K100RT VIN No. 0097367 (naked)
1996 K1100RS VIN No. 0451808
Fuel: 95 Octane
Engine Oil:Nulon Full Synthetic 15W50
Gear Box Oil: Nulon Synthetic 75W90
    

7Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sun Jun 14, 2015 11:34 am

werewasi

avatar
Platinum member
Platinum member
thanks guys for the input.
i'll have to put this problem on the back burner because i'm flying out on tuesday morning to the Himalayan bike
ride and have to focus on making sure that i don't forget anything.
Have to ride an Enfield 500 whereas i'd prefer some little KTM hottie. At least it's fuel injected and needs to be to get over the Khardung La at 18500'. Probably a greater chance of my not coping with it.


__________________________________________________
K100RS 1983 and 1986 (bought a 2nd and put them both together in a dark garage thinking that i would get a heap of parts from the progeny but nothing happened- think they're gay) Laughing Laughing Laughing

1985 K75, Guzzi V7 Special, 1986 GB500, 1974 T500, 1986 MB5 with the whoppa 100cc engine transplant, NC 700 SA Honda, two 1986 Kawasaki BR250s
    

8Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sun Jun 14, 2015 11:53 am

Dai

avatar
Life time member
Life time member
Just do not leave deep ruts in the Kardung La - I want a fighting chance of getting up there after you!!


__________________________________________________
'83 K100 upgraded to K100RS spec
Others...
'78 Moto Guzzi 850-T3, '79 Moto Guzzi 850-T3 California,'93 Moto Guzzi 1100ie California,
'03 Suzuki Blandit GSF600SK3 (NFS any more because wifey has claimed it)
    

9Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Sun Jun 14, 2015 1:51 pm

werewasi

avatar
Platinum member
Platinum member
Just as they left a left a food dump for Scott, I will leave a cache of Evan Evans Warrior for you, at the top behind Maccas.


__________________________________________________
K100RS 1983 and 1986 (bought a 2nd and put them both together in a dark garage thinking that i would get a heap of parts from the progeny but nothing happened- think they're gay) Laughing Laughing Laughing

1985 K75, Guzzi V7 Special, 1986 GB500, 1974 T500, 1986 MB5 with the whoppa 100cc engine transplant, NC 700 SA Honda, two 1986 Kawasaki BR250s
    

10Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Mon Jun 15, 2015 8:52 pm

Dai

avatar
Life time member
Life time member
Well, I had to look it up but as I'm in Brecon this August, I'll have to give some Warrior a try.


__________________________________________________
'83 K100 upgraded to K100RS spec
Others...
'78 Moto Guzzi 850-T3, '79 Moto Guzzi 850-T3 California,'93 Moto Guzzi 1100ie California,
'03 Suzuki Blandit GSF600SK3 (NFS any more because wifey has claimed it)
    

11Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Thu Jun 18, 2015 5:50 pm

werewasi

avatar
Platinum member
Platinum member
I am in Delhi at the moment, Dai, and the traffic is just scary crazy. Don't seem to be any road rules and I have given up any idea of renting a bike to get around. Went out to see my bike hire guy and the Enfield 500 today and am sure that I wont be doing any mono wheeling on that beastie.
I don't know if you have been to India before but if not, you are in for a BIG new experience. Anyway, if you buy my book "Confessions of a Khardung La pussy" you will get plenty of insights into how to plan a Ladakh trip.


__________________________________________________
K100RS 1983 and 1986 (bought a 2nd and put them both together in a dark garage thinking that i would get a heap of parts from the progeny but nothing happened- think they're gay) Laughing Laughing Laughing

1985 K75, Guzzi V7 Special, 1986 GB500, 1974 T500, 1986 MB5 with the whoppa 100cc engine transplant, NC 700 SA Honda, two 1986 Kawasaki BR250s
    

12Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Thu Jun 18, 2015 6:27 pm

charlie99

avatar
VIP
VIP
well have to sort it when you get back mate
have a great trip


__________________________________________________
cheezy grin whilst riding, kinda bloke ....oh the joy !!!! ...... ( brick aviator )

'86 K100 RT..#0090401 ..."Gerty" ( Gertrude Von Clickandshift ) --------O%O
    

13Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Thu Jun 18, 2015 7:43 pm

Dai

avatar
Life time member
Life time member
Delhi... yeah. Been watching some fairly recent documentaries on Indian Railways; part of one was based in Delhi. That traffic would scare the kangaroo poo out of you, no trouble.


__________________________________________________
'83 K100 upgraded to K100RS spec
Others...
'78 Moto Guzzi 850-T3, '79 Moto Guzzi 850-T3 California,'93 Moto Guzzi 1100ie California,
'03 Suzuki Blandit GSF600SK3 (NFS any more because wifey has claimed it)
    

14Back to top Go down    Re: K75 wont run properly on Fri Jun 19, 2015 1:17 am

RicK G

avatar
VIP
VIP
I see it hasn't changed much from 1996, probably from chaos to chaos+ but it would be hard to be any worse.
I found it very overwhelming and just wanted to get the hell out of the place.


__________________________________________________
If everything seems under control then you aint goin fast enough:- Mario Andretti
Bikes 1986 K100RT, 1993 K1100 LT, 1994 K1100 LT, 1993 K75 RT, 1996 K75RT, 1986 K75 GS, 1979 Z1300 Kawasaki X 2 & 1976 SR 500 Yamaha for now
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum