BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   Another BEP 3.0 wiring noob question Empty Another BEP 3.0 wiring noob question on Mon Jun 24, 2019 11:10 am

George_Pap

George_Pap
Silver member
Silver member
I want to connect my Bep 3.0 + Koso TNT 04 to my BMW K100 1985
One basic - maybe dumb - question but my skills on electronics are below average.
Do i need to power the BEP 3 directly from Battery (+12V) or not? I cannot understand that clearly from the diagrams and googling. Simple logic says that the bep gets power from the two intstrument cluster sockets as the original cluster was. Or not?  Sad Sad
If so do i need to use a fuse between the connection from battery to bep?  Amps? 
thank you.


__________________________________________________
K100RT (Early 1985 -nonABS)
    

2Back to top Go down   Another BEP 3.0 wiring noob question Empty Re: Another BEP 3.0 wiring noob question on Mon Jun 24, 2019 6:26 pm

robmack

robmack
Life time member
Life time member
The BEP 3.0 will obtain all of its required power through the OEM connector. There is no need for you to provision any additional power sources for that box. The pins labelled BAT and SWP are power OUTPUTS that go to your TNT-04.


__________________________________________________
Robert
1987 K75 @k75retro.blogspot.ca
http://k75retro.blogspot.ca/
    

3Back to top Go down   Another BEP 3.0 wiring noob question Empty Re: Another BEP 3.0 wiring noob question on Tue Jun 25, 2019 11:25 am

George_Pap

George_Pap
Silver member
Silver member
@robmack wrote:The BEP 3.0 will obtain all of its required power through the OEM connector.  There is no need for you to provision any additional power sources for that box.  The pins labelled BAT and SWP are power OUTPUTS that go to your TNT-04.
Thank you Robert.
Yesterday, after following your advise i did the initial test connection. 
I have connected BAT and SWP plus the Ground from Koso to Ground output of the BEP. Power on and everything worked fine. Now moving to the rest of the connections. 
Thanks again


__________________________________________________
K100RT (Early 1985 -nonABS)
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum