BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   Strange problem in start Empty Strange problem in start on Sat Nov 02, 2019 3:18 pm

Mascarenhasrf

Mascarenhasrf
active member
active member
Hi All,

my bike latelly is doing a strange thing, whitout tha AFM plug connected the bike starts and works fine. As soon as i plug the AFM it dies.
ive tested all the pins in the AFM and i know that only when the pin8 is connected that the bike dies! whit pin 5, 9 and 7 bike is running!

ive changed the AFM for a used but in good condition ( or at least im using the words from the seller) but still the same issue.

Maybe ive got a ECU problem? 
Glad to have your opinion, and sorry for my english Smile

    

2Back to top Go down   Strange problem in start Empty Re: Strange problem in start on Sat Nov 02, 2019 9:08 pm

Laitch

Laitch
Life time member
Life time member
Please put your motorcycle's year and model in the Signature section of your Profile so it will show up under every post you make.


__________________________________________________
1995 K75 73,000 miles
Strange problem in start Usa-lo10
    

3Back to top Go down   Strange problem in start Empty Afm on Sun Nov 03, 2019 4:36 am

daveyson

daveyson
Silver member
Silver member
If you search BMW k100 AFM you will find Bosch AFM restoration and other links. If both are faulty you may be able to replace the one you bought.


__________________________________________________
11/1985 bmw k100rt (late model)  Vin. 0090567
    

4Back to top Go down   Strange problem in start Empty Re: Strange problem in start on Sun Nov 03, 2019 10:27 am

Mascarenhasrf

Mascarenhasrf
active member
active member
Hi, 
i followed all those links, and for sure i start to think that the problem is in the jetronic ECU, all the readings in both AFM are in range, and the bike starts and idles good without the AFM plugged in. when i plug the AFM plug the bike stalls... so i think the problem is in the ecu... damn thing...

Thanks for the advice


__________________________________________________
BMW K100 Cafe Racer
1986
    

5Back to top Go down   Strange problem in start Empty Re: Strange problem in start on Sun Nov 03, 2019 11:56 am

92KK 84WW Olaf

92KK 84WW Olaf
Life time member
Life time member
MAF going faulty usually means a huge increase in fuel consumption....but it usually still runs. Been there.
MAF not fitted I think usually means non running bike.
FICU under the seat is more likely fault.
Can you swap FICU with someone as a test? Anyone near you? Any 2v K100 will swap. K75 and K100 are not interchangeable but no difference in the years.


__________________________________________________
1992 K100LT 0193214 Bertha Alaska Blue 101,000 miles
1984 K100RT 0022575 Brutus Baja Red bought 36,000 now 89,150 miles
1997 K1100LT 0188024 Wotan Mystic Red 58,645 now 100,380 miles
1983 K100RS 0011171 Fricka 29,495 miles Damn K Pox Its a Bat outta Hell No 33,600 miles
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum