BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

Go to page : Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 2]


51Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sat May 26, 2018 12:06 am

Laitch


Life time member
Life time member
@GregC wrote:Even though an old thread I found it really informative and useful for chasing a fault on my K100.
Why don't you share the tale of your chase here, Greg, and tell us where it led you? It might inspire somebody to avoid setting a match to a stubborn K for insurance purposes.

    

52Back to top Go down    Helped stop chasing a red herring on Sat May 26, 2018 1:47 am

GregC

avatar
active member
active member
I recently found some corrosion in tank, so removed it for repair. While tank was off i decided to fit a VDO fuel gauge . I wired the the gauge into the part of the harness that goes to the fuel sender: Green 12v, Brown ground, yellow sender, white low fuel light. Anyway with ignition on the gauge would not operate and there was no longer 12v on green!

So the value in this thread was the knowledge that the fuel pump does not have power all the time ignition is on , hence lack of 12v on green was not actually a fault!

    

53Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sat May 26, 2018 4:12 am

Inge K.

avatar
VIP
VIP
@GregC wrote:While tank was off i decided to fit a VDO fuel gauge . I wired the the gauge into the part of the harness that goes to the fuel sender:

Bit late but...under the tank you find a own connector for the fuel gauge.




__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

54Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sat May 26, 2018 9:29 pm

Matthew-Brisbane

avatar
Gold member
Gold member
@Inge K. wrote:
@GregC wrote:While tank was off i decided to fit a VDO fuel gauge . I wired the the gauge into the part of the harness that goes to the fuel sender:

Bit late but...under the tank you find a own connector for the fuel gauge.



Is that connector on all wirring looms ?
I would like a better gauge on mine than just the lights on the dash
Plus a water temp gauge

    

55Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sun May 27, 2018 4:58 am

Inge K.

avatar
VIP
VIP
@Matthew-Brisbane wrote: Is that connector on all wirring looms ?
I would like a better gauge on mine than just the lights on the dash
Plus a water temp gauge

All is present exept for the wire to the water temp sensor.
If have the OEM gauges in mind, it's also a intermediate wiring needed.

If you have a -83 -85 model the connector looks a bit different, and it
haven't any connector for the fuel level gauge as a different sensor is used.


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

56Back to top Go down    not too late on Thu May 31, 2018 8:53 am

GregC

avatar
active member
active member
@Matthew-Brisbane wrote:Have now used that connector, thanks for ID'ing it.

@Inge K. wrote:
@GregC wrote:While tank was off i decided to fit a VDO fuel gauge . I wired the the gauge into the part of the harness that goes to the fuel sender:

Bit late but...under the tank you find a own connector for the fuel gauge.



Is that connector on all wirring looms ?
I would like a better gauge on mine than just the lights on the dash
Plus a water temp gauge

    

57Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sat Jun 02, 2018 4:10 pm

ReneZ

avatar
Life time member
Life time member
Hi Greg, depends on the age of the bike and its equipment. The early bikes had a standpipe with two sensors, which doesn't allow fitting a fuel gauge. Younger models with a float in the tank should allow that. Put your bike details in your signature and we can respond better :-).

Cheers, Rene


__________________________________________________
Greetings from Florida! Having a 'new' K :cyclops: Surprised-o:

Rene


BMW K100 - 1985 (0030029)
BMW K1200GT - 2003 (ZK01223)
    

58Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sat Jun 02, 2018 5:01 pm

MartinW

avatar
Life time member
Life time member
Bite your tongue Laitch, have you been associating with the Dark Side ( HOG). No Brickian should ever suggest doing an insurance job on a poor unsuspecting Brick. Shame shame shame. Now go forth and repent your sins and consider resurrecting a poor neglected one.
Regards a shocked Martin.


__________________________________________________
K75s Hybrid
    

59Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sat Jun 02, 2018 6:20 pm

Laitch

avatar
Life time member
Life time member
@MartinW wrote: Now go forth and repent your sins and consider resurrecting a poor neglected one.


Been there; done that; got the T-shirt and when it turned out to be a V-neck, I backslid immediately and it was repossessed.


__________________________________________________
1995 K75T 68,000 miles
    

60Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sat Jun 02, 2018 6:38 pm

MartinW

avatar
Life time member
Life time member
I'm with you on the "V" necked "T" shirts. I'll leave the wearing of those to my better half.
Regards Martin.


__________________________________________________
K75s Hybrid
    

61Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Thu Jun 14, 2018 4:29 am

MarcS

avatar
Silver member
Silver member
I wonder if the OP ever got his bike to run?????

    

62Back to top Go down    84 k100 fuel pump on Sun Oct 28, 2018 3:09 pm

rayban1

avatar
active member
active member
Hello all..this seemed like a good place to ask about no start problem
Starter works but I dont think the pump is working. I have 10.9 v at wht/grn and brn wires on the pump plug when I push starter, but I dont hear the pump turning. Does that mean the pump is bad or could it be another problem ?

    

63Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sun Oct 28, 2018 5:42 pm

Point-Seven-five

avatar
Life time member
Life time member
The 4 pin connector from the tank to the harness is a frequent culprit in pump running problems.


__________________________________________________
Present:
1994 K75RT
1994 K75S
1992 K100RS

Past:
1982 Honda FT500
1979 Honda XR185
1977 Honda XL125
1974 Honda XL125
1972 OSSA Pioneer 250
1968 Kawasaki 175
    

64Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Sun Oct 28, 2018 6:33 pm

indian036

avatar
Life time member
Life time member
@rayban1 wrote:Hello all..this seemed like a good place to ask about no start problem
Starter works but I dont think the pump is working. I have 10.9 v at wht/grn and brn wires on the pump plug when I push starter, but I dont hear the pump turning. Does that mean the pump is bad or could it be another problem ?
Can I suggest that a new thread is a better place to start? Tagging on to an old thread, even with a similar problem, can result in losing track. Smile

As point seven five said, ensuring good continuity at the 4 pin connector is a good first step.

Bill


__________________________________________________
1985 K100RT VIN 0028991 My original Very Happy (Historic rego)
1985 K100RT VIN 0029036 BOB the Blue Old Bike (Historic rego)
1990 K100LT VIN 0190452 Work in progress
1984 K100RT VIN 0023022 Work needing lots of progress

1986 K100RT VIN 0090542 Work needing lots and lots of progress
1993 K1100LT VIN 0183046 Work in progress
1993 K75S VIN 0213045 Newest toy, slightly non-original
    

65Back to top Go down    Re: Fuel Pump Not Powering Up on Mon Oct 29, 2018 1:12 pm

rayban1

avatar
active member
active member
Ok Indian ... thanks..... Ill try that !

    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 2]

Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum