BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   fan not starting when hot Empty fan not starting when hot on Fri Apr 05, 2013 2:28 pm

emilios

avatar
active member
active member
Hi
I own a k100rs 1988
I had a problem with the radiator and i remove it to fix it..
When i put it back the fan that it was working before now it doesnt...
I disconnect it from its fuse and connect it on a battery and its working...
So..the fan is working...but not when its connected on its fuse and the engine get hot....
Can someone help me here...from where to start checking?
Thanks

    

2Back to top Go down   fan not starting when hot Empty Re: fan not starting when hot on Fri Apr 05, 2013 4:59 pm

charlie99

charlie99
VIP
VIP
emelios

there have been many questions about this....

many have found electrical connections to be the main problem

have a look at this one

http://www.k100-forum.com/t2198-cooling-fan


__________________________________________________
cheezy grin whilst riding, kinda bloke ....oh the joy !!!! ...... ( brick aviator )

'86 K100 RT..#0090401 ..."Gerty" ( Gertrude Von Clickandshift ) --------O%Ofan not starting when hot Au-log10

'86 k100 rs.. #######..  "Fred " (f(rame) red ) ( Fredrick leichtundschnell ) - -
bits and pieces from many kind friends across the k100 world ...with many thanks ..
    

3Back to top Go down   fan not starting when hot Empty Re: fan not starting when hot on Fri Apr 05, 2013 7:32 pm

Albyalbatross1

Albyalbatross1
Life time member
Life time member
I have seen this before as well.. (Hey.. Lunch Box rider!! Wink Laughing) Sometimes its as simple as shall we say...forgetting to plug the fan back in!!!

    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum