BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   Dead K ? Empty Dead K ? Mon Jun 25, 2012 5:14 pm

daveb

daveb
active member
active member
History
k100rt running fine red warning tringle comes on occasionally, touch brakes then ok.
End of yesterdays ride came to stop, battery warning light came on.
Turned off ignition, switched back on, lights, horn indicators all worked but no warning lights oon headlamp cluster, bike would not start. Turn on ignition a small click could be heard I think from the relay
Today switched on bike, no warning lights it appears no power to starter no lights horn or indicators
ANY HELP

    

2Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Mon Jun 25, 2012 5:40 pm

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
Since you got no warning lamps with ignition on, you got a problem with the kill switch.


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

3Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Mon Jun 25, 2012 5:51 pm

daveb

daveb
active member
active member
thanks for the quick reply
is there any info about stripping down, cleaning kill switch ?

    

4Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Mon Jun 25, 2012 5:56 pm

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
Check the link I posted in the end of the next thread.


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

5Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Mon Jun 25, 2012 6:03 pm

daveb

daveb
active member
active member
thanks for that
I will have a go tommorow

Sorry for the delay in any news
no garage or shed means outdoor repairs
guess what lovely Pembrokeshire weather
once it starts to rain it dont seem to stop Sad
I'll update as and when (if) this lovely June weather changes

    

6Back to top Go down   Dead K ? Empty Dead K ? Wed Jun 27, 2012 4:40 pm

daveb

daveb
active member
active member
took off cut out switch seemed ok, cleaned up put back in no difference.
ignition switch seems ok but still no power anywhere.
Cleaned earths under tank cant see no loose connections anywhere.
Any ideas?

    

7Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Wed Jun 27, 2012 6:09 pm

nino

avatar
Life time member
Life time member
Dave, try with right connector under the tank, one attached to frame with plastic heat shield. Kill switch goes there. Open the connector, clean and tight 6 pins and try to start.

Cheers

    

8Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Wed Jun 27, 2012 7:50 pm

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
@daveb wrote:took off cut out switch seemed ok, cleaned up put back in no difference.
ignition switch seems ok but still no power anywhere.

Did you measure at the connection points inside the switch?

"No power anywhere"....we are still speaking about instruments and starter circuit.........or more?

Nino`s suggestion about RHS switch assy connector is a good one, since it not that uncommon.
Measure voltage at related wires at each side of the connector, with ignition on.

Have you checked fuse #1?


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

9Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Thu Jun 28, 2012 5:04 am

daveb

daveb
active member
active member
thanks for the replies
fuses all ok
will open the connector once the wonderful rain stops
I have ordered a new ignition swich hopefully that will be here tomorow
If this doesn't work I will see if i can get an autoelectrician to check the wiring
as I haven't got a multimeter and to be honest I cant understand the guides even on this forum
which I find brilliant
At the mot 1 month ago the same autoelectrician fixed an intermittent fault on the indicators
i am wondering if something might not be lined up correctly
cheers

    

10Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Thu Jun 28, 2012 5:19 am

nino

avatar
Life time member
Life time member
Hello Dave, it looks complicated but go slowly, follow the wires, tight contacts with a small screwdriver. Do it before anything else. My experience with K is - small fixes first, and when really sure, order part (too expencive to waste).

Cheers

    

11Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Thu Jun 28, 2012 5:40 am

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
And we need to know which parts is powered......and which parts don`t receive power.

To be able to point you in the correct direction.


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

12Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Sun Jul 01, 2012 4:51 am

daveb

daveb
active member
active member
Morning all
yesterday had a full day at the beast
rh switchgear taken out stripped cleaned ( 2 hours to reasemble fiddly springs,ballbearing & small contacts)
all contcts looked fine(possibly kill swick ones a little worn) put back together
No difference... New ignition swich plugged in,.. No difference
Traced all wires cant see any faults. Tried putting a wire across Kill connector no change, put a wire across wires on back of old ignition swich, no lights etc but a click on the starter relay
After this I rechecked fuses, no 1 fuse had blown, changed it but no change, I think it must have blown during my tests.
Any Ideas please

    

13Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Sun Jul 01, 2012 5:07 am

caferacer62

caferacer62
Life time member
Life time member
Ok i am not as good with lectrics as some of the others on here but for what its worth, have you checked that the connection at the starter has power to it.
Sometimes because i'm not so good with lectrickity i work backwards. Is the starter ok? Just my way of looking at stuff. Hope you work it out Dave.


__________________________________________________
Bert 2.0

Don't give in to the Black Dog!
"A Zorst, a zorst my kingdom for a Zorst"

Dead K ? 170874
    

14Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Sun Jul 01, 2012 6:09 am

daveb

daveb
active member
active member
hi cafe racer
today weather permitting I will try again, i might go and buy a multitester and do my 1st technical attempt
wish me luck
any prompts on what to test, how to test ?

    

15Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Sun Jul 01, 2012 6:24 am

RicK G

RicK G
admin
admin
Hey Dave have a look at this it will help you understand
http://k100rt.aforumfree.com/t725-using-a-test-meter-volts-amps-and-ohms


__________________________________________________
"Man sacrifices his health in order to make money.
Then he sacrifices money to recuperate his health.
And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or the future; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived."   Dalai Lama


Bikes 1998 K1100 LT, 1993 K75 RT, 1996 K75RT, 1986 K75 GS, 1979 Z1300 Kawasaki
    

16Back to top Go down   Dead K ? Empty dead k now running smooth Wed Jul 04, 2012 4:46 pm

daveb

daveb
active member
active member
Thanks to everyone
new ignition switch with seperate live feed to starter relay connected
everything now working
Couldnt have traced it without wiring diagrams from crazy frog absolutely brilliant
today bright and sunny off for a spin
cheers all Very Happy

    

17Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Thu Jul 05, 2012 6:28 am

caferacer62

caferacer62
Life time member
Life time member
Good to hear Dave, nice to see you got the problem sorted and are out and about enjoying the scenery.


__________________________________________________
Bert 2.0

Don't give in to the Black Dog!
"A Zorst, a zorst my kingdom for a Zorst"

Dead K ? 170874
    

18Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Thu Jul 05, 2012 6:32 am

charlie99

charlie99
VIP
VIP
good work dave...have fun mate !!


__________________________________________________
cheezy grin whilst riding, kinda bloke ....oh the joy !!!! ...... ( brick aviator )

'86 K100 RT..#0090401 ..."Gerty" ( Gertrude Von Clickandshift ) --------O%ODead K ? Au-log10

'86 k100 rs.. #######..  "Fred " (f(rame) red ) ( Fredrick leichtundschnell ) - -
bits and pieces from many kind friends across the k100 world ...with many thanks ..
    

19Back to top Go down   Dead K ? Empty Re: Dead K ? Fri Jul 06, 2012 7:58 pm

K-BIKE

avatar
Life time member
Life time member
Well done Dave,
The Crazy Frog electrical diagram is a godsend since the original BMW ones are RUBBISH and yes I am shouting. I have the original BMW wiring diagram CD and they are not a patch on CF's diagram.
Regards,
K-BIKE

    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum