BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   No Power To Fuel Pump Empty No Power To Fuel Pump Mon Oct 15, 2012 6:37 pm

Motorandy123

Motorandy123
active member
active member
My bike is almost working after replacing the harness but I have a problem.
I don't have power going to the fuel pump. It looks like the ignition modual
isn't sending power to the fuel injection relay. I though at first it might not
be plugged in all the way (hard to get to under there). Any idea's? It could
have fried when the harness shorted. I'm having trouble getting it open. Is
there anything I can change inside? Thanks for any help!


__________________________________________________
MotoRandy123
1991 K75 "Special Edition"
    

2Back to top Go down   No Power To Fuel Pump Empty Re: No Power To Fuel Pump Mon Oct 15, 2012 6:58 pm

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
Do you got power to the FI relay coil?
Does your starter turn over?
Other symptoms occurring?


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

3Back to top Go down   No Power To Fuel Pump Empty Re: No Power To Fuel Pump Mon Oct 15, 2012 8:34 pm

Motorandy123

Motorandy123
active member
active member
Well everything else is working now. The starter works, but I disconnected it to check the
fuel pump power. The power is not getting to the coil on the fuel injection relay. It comes
directly from the injection computer. Not sure how to check it out?


__________________________________________________
MotoRandy123
1991 K75 "Special Edition"
    

4Back to top Go down   No Power To Fuel Pump Empty Re: No Power To Fuel Pump Mon Oct 15, 2012 8:37 pm

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
The power to the FI relay coil comes from the kill switch,
the ignition ECU grounds the coil.

The kill switch could also be the reason to your clutch switch problem, same source
Since the starter working, you got power to parts of the circuit that the kill switch feeds...so if you ain`t got power to the FI relay coil...the problem must be in the wiring.

The kill switch also feeds the coils......


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

5Back to top Go down   No Power To Fuel Pump Empty Re: No Power To Fuel Pump Tue Oct 16, 2012 9:08 am

Motorandy123

Motorandy123
active member
active member
Well I see the dash turn on and off with the kill switch so I believe that is OK. I didn't change the
switches on that side and found a loop back that was burned up. I fixed that but maybe one connection
is bad at that junction. Time to get the deoxit out. Thanks for the tip that the Ignition module supply's
ground!


__________________________________________________
MotoRandy123
1991 K75 "Special Edition"
    

6Back to top Go down   No Power To Fuel Pump Empty Re: No Power To Fuel Pump Tue Oct 16, 2012 11:46 am

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
Since you got power to the instruments, I suggest that you check the wires at the frontmost connector at fuse #1.

It should be two yellow/green wires, one coming from the kill switch, the other going to the FI relay coil.

The instruments is connected after the fuse.


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum