BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   Total system shut down Empty Total system shut down Mon Mar 25, 2013 5:20 pm

robdiaz44

robdiaz44
active member
active member
I've got a total system shut down (engine and instrument cluster indicators) when I engage the hand brake or if I lean the bike to one side or the other. In fact, even if the engine is not on and the key is not even in the ignition...when I straddle the bike and lean it to one side or the other, the clock goes off. When I bring the bike back to vertical, the clock slowly fades back on.

This first started happening right after I cleaned the wire contacts for the brake light - the contact going into the rear brake light assembly and the one connecting to the hand brake.

Any help would be helpful. Thanks so much!

Rob
1985 K100RS

    

2Back to top Go down   Total system shut down Empty Total system shut down Mon Mar 25, 2013 7:24 pm

RT

RT
Life time member
Life time member
Just sounds like a dodgy earth connection to me. Have a look at the main frame earth, and there is another one underneath the tank just forward of the relay box. Something must be a bit loose, I can't see how you have done any damage with your cleaning, but have been wrong before.
RT


__________________________________________________
2011 R1200RT
    

3Back to top Go down   Total system shut down Empty Re: Total system shut down Mon Mar 25, 2013 9:45 pm

RicK G

RicK G
admin
admin
I'd +1 on RT there and check to see if the battery is moving about.


__________________________________________________
"Man sacrifices his health in order to make money.
Then he sacrifices money to recuperate his health.
And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or the future; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived."   Dalai Lama


Bikes 2004 K1200GT 1998 K1100 LT, 1993 K75 RT, 1996 K75RT, 1986 K75 GS, 1979 Z1300 Kawasaki
    

4Back to top Go down   Total system shut down Empty Re: Total system shut down Wed Aug 06, 2014 9:10 pm

robdiaz44

robdiaz44
active member
active member
So...a year plus later...after other priorities taking place of my K100...I finally took the bike to a motorcycle mechanic buddy of mine. He found that the ignition switch needed some serious cleaning...not maintaining good contact. He gave it a good service and the problem has not returned. Now onto other K100 issues that have popped up...which I will post with another title.

    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum