BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down    k100rs 16v on Sat Sep 22, 2018 8:32 pm

bigdavergs

avatar
Silver member
Silver member
Hi all, after some time sitting having various work done to it my krs16v outfit is not starting. The fuel pump powers up, the engine turns over no problem, but no fuel coming through. I've fitted a new pump and filter, everything is fitted the right way, just no fuel coming through. First thought is pressure regulator might be blocked or stuck. Any thoughts appreciated, cheers, Dave.

    

2Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Sat Sep 22, 2018 8:37 pm

Point-Seven-five

avatar
Life time member
Life time member
Does fuel come out of the hose when you disconnect the hose at the fuel rail? Point the hose into a two liter soda bottle when you turn on the ignition.


__________________________________________________
Present:
1994 K75RT
1994 K75S
1992 K100RS

Past:
1982 Honda FT500
1979 Honda XR185
1977 Honda XL125
1974 Honda XL125
1972 OSSA Pioneer 250
1968 Kawasaki 175
    

3Back to top Go down    k100rs 16v no fuel on Mon Sep 24, 2018 7:44 am

bigdavergs

avatar
Silver member
Silver member
Hi 75, no, nothing comes out form that hose, ive tried it a few times. I've now taken the pressure reg off to replace it and, as usual with this kind of thing, I'm going to replace a few other items in the injector area/air box area. Thanks again, Dave.

    

4Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Mon Sep 24, 2018 8:47 am

Laitch

avatar
Life time member
Life time member
There was a 16V moto with similar symptoms discussed on MB.C last month. It was determined that the return and delivery fuel hoses had been attached to incorrect ports on the tank. When they were switched, the engine started up and ran.


__________________________________________________
1995 K75T 68,000 miles
    

5Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Mon Sep 24, 2018 8:50 am

Point-Seven-five

avatar
Life time member
Life time member
If nothing comes out of the hose from the pump why are you changing the pressure regulator??? The regulator is downstream of the hose I asked you to check. It has nothing to do with no fuel coming from the hose.

Your problem is either in the pump, the filter or a blockage in the plumbing between the pump and the fuel rail.

You need to focus on the problem.


__________________________________________________
Present:
1994 K75RT
1994 K75S
1992 K100RS

Past:
1982 Honda FT500
1979 Honda XR185
1977 Honda XL125
1974 Honda XL125
1972 OSSA Pioneer 250
1968 Kawasaki 175
    

6Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Tue Sep 25, 2018 9:08 am

bigdavergs

avatar
Silver member
Silver member
Thanks laitch and.75 for the info. i'll double check the plumbing in the tank, but as far as I can remember everything went back the same. Unlikely to be a filter as it's new, pump is also new, so possibly not that either, but i'll check them out again, thanks for the input, Dave.

    

7Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Tue Sep 25, 2018 9:31 am

Point-Seven-five

avatar
Life time member
Life time member
Disconnect the hose from the pump to the filter and run the pump. Do you get fuel? I wonder if you have the polarity reversed on your new pump and it is running backwards.


__________________________________________________
Present:
1994 K75RT
1994 K75S
1992 K100RS

Past:
1982 Honda FT500
1979 Honda XR185
1977 Honda XL125
1974 Honda XL125
1972 OSSA Pioneer 250
1968 Kawasaki 175
    

8Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Tue Sep 25, 2018 1:19 pm

nobbylon

avatar
Silver member
Silver member
Has to be something along those lines or a blockage somewhere. Filter on right way around?


__________________________________________________
R1100GS Feb 1995
K100RS July 1989
K100 Dec 1983
R90s June 1975
R75/6 Feb 1976
F650GD May 2001
    

9Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Thu Sep 27, 2018 9:18 am

bigdavergs

avatar
Silver member
Silver member
Thanks again .75 and Nobby, yes the filter is the right way round, double checked that, took the pump out and rechecked the electrical connections. re-fitted it. .75, i'll try your suggestion when I get the chance. Cheers again, Dave.

    

10Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Thu Sep 27, 2018 9:28 am

Point-Seven-five

avatar
Life time member
Life time member
Did you check the connections by seeing if the pump actually pumps fuel when you put power to it? If it is turning the wrong way because of incorrect polarity nothing will come out.


__________________________________________________
Present:
1994 K75RT
1994 K75S
1992 K100RS

Past:
1982 Honda FT500
1979 Honda XR185
1977 Honda XL125
1974 Honda XL125
1972 OSSA Pioneer 250
1968 Kawasaki 175
    

11Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Fri Sep 28, 2018 6:19 am

bigdavergs

avatar
Silver member
Silver member
Hello .75, no didn't check that, I guess i assumed that as there are different size connectors on the pump then as long as the connectors are matched up right it should be ok. I'll check that tomorrow. Thanks again, Dave.

    

12Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Fri Sep 28, 2018 7:27 am

Dai

avatar
Life time member
Life time member
You're right about the connectors; on OEM pumps you can't get them the wrong way round but if the pump is aftermarket, then the terminal blocks may be the same size. Sounds like yours is OEM.


__________________________________________________
'83 K100 upgraded to K100RS spec
Others...
'78 Moto Guzzi 850-T3, '79 Moto Guzzi 850-T3 California,'93 Moto Guzzi 1100ie California,
'03 Suzuki Blandit GSF600SK3 (NFS any more because wifey has claimed it)
    

13Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Sat Sep 29, 2018 3:42 am

bigdavergs

avatar
Silver member
Silver member
Hi Dai, no it's aftermarket pump, but, very nicely, the connectors are different size and labeled +ve and -ve also. I've double checked them with an original pump and they match up, so I'll keep looking to find the problem. Thanks again.

    

14Back to top Go down    Re: k100rs 16v on Sat Sep 29, 2018 6:23 am

charlie99

avatar
VIP
VIP
just a reminder

we saw a similar issue just a little while ago

the fuel feed and return pipes had been reversed at the spigots at the bottom of the tank

good luck


__________________________________________________
cheezy grin whilst riding, kinda bloke ....oh the joy !!!! ...... ( brick aviator )

'86 K100 RT..#0090401 ..."Gerty" ( Gertrude Von Clickandshift ) --------O%O
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum