BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   85 rs has no rear running light.. Empty 85 rs has no rear running light.. Mon Nov 20, 2017 7:51 am

webster

webster
active member
active member
rear parking light and head lights are going on.  Just the rear running light out.  Fuse seems solid.  No indication from the bmu.  Idea

    

Laitch

Laitch
Life time member
Life time member
My bike has two bulbs under the rear red lens. One we up here in the wilds of Vermont call a taillight and the other is called a brake light. Are either of those what you are discussing? Have you looked at the bulb to see if its filament is damaged, its socket contacts corroded or its socket connectors have loosened?


__________________________________________________
1995 K75 81,000 miles
85 rs has no rear running light.. Usa-lo10
    

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
Does the front park lamp function? ...if not check fuse #2.


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

4Back to top Go down   85 rs has no rear running light.. Empty Yes.. Mon Nov 20, 2017 9:53 am

webster

webster
active member
active member
front parking light works.  Rear parking light works;  back taillight{running light} does not.

    

5Back to top Go down   85 rs has no rear running light.. Empty Re: 85 rs has no rear running light.. Mon Nov 20, 2017 10:16 am

92KK 84WW Olaf

avatar
Life time member
Life time member
Take off the rear light and have a look at the connector block behind it. I had issues with that on the RT caused a similar problem. The bulb holder can also cause trouble.


__________________________________________________
1992 K100LT 0193214 Bertha Blue 101,000 miles
1984 K100RT 0022575 Brutus Baja Red 578 bought 36,000 now 89,150 miles
1997 K1100LT 0188024 Wotan Mystic Red 689 58,645 now 106,950 miles Deceased.
1983 K100RS 0011171 Fricka 606 Alaska Blue 29,495 miles Damn K Pox Its a Bat outta Hell Now 37,190 miles. 
1996 K1100LT 0233004 Lohengrin Mystic Red 38,000 miles currently 39.885miles.

Past:
1968 Yamaha 80 YG1
1971 Yamaha 125 YAS-1
1968 Honda 125 SS
1970 Honda CD 175
1973 Honda CB500-4
Honda CX 500
    

6Back to top Go down   85 rs has no rear running light.. Empty Re: 85 rs has no rear running light.. Mon Nov 20, 2017 10:58 am

webster

webster
active member
active member
It is odd in that the running light is the same as the parking light bulb; which works.  Fuse is good.

    

7Back to top Go down   85 rs has no rear running light.. Empty Re: 85 rs has no rear running light.. Mon Nov 20, 2017 11:10 am

RicK G

RicK G
admin
admin
Check the fuse with a meter they often go open circuit without actually blowing. Corrosion inside the plastic part is the problem, it's a good idea to replace all the fuses with bikes this old.


__________________________________________________
"Man sacrifices his health in order to make money.
Then he sacrifices money to recuperate his health.
And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or the future; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived."   Dalai Lama


Bikes 1998 K1100 LT, 1993 K75 RT, 1996 K75RT, 1986 K75 GS, 1979 Z1300 Kawasaki
    

8Back to top Go down   85 rs has no rear running light.. Empty Re: 85 rs has no rear running light.. Mon Nov 20, 2017 11:18 am

92KK 84WW Olaf

avatar
Life time member
Life time member
Rear bulb for running light and the brake light go to the same wiring block behind the rear number plate. Either power or earth is an issue there? I have had same problem and that's where mine was. Check the connectors very carefully.


__________________________________________________
1992 K100LT 0193214 Bertha Blue 101,000 miles
1984 K100RT 0022575 Brutus Baja Red 578 bought 36,000 now 89,150 miles
1997 K1100LT 0188024 Wotan Mystic Red 689 58,645 now 106,950 miles Deceased.
1983 K100RS 0011171 Fricka 606 Alaska Blue 29,495 miles Damn K Pox Its a Bat outta Hell Now 37,190 miles. 
1996 K1100LT 0233004 Lohengrin Mystic Red 38,000 miles currently 39.885miles.

Past:
1968 Yamaha 80 YG1
1971 Yamaha 125 YAS-1
1968 Honda 125 SS
1970 Honda CD 175
1973 Honda CB500-4
Honda CX 500
    

Inge K.

Inge K.
VIP
VIP
@webster wrote:front parking light works.  Rear parking light works;  back taillight{running light} does not.

If the front parking light goes out when you turn the headlamp on....you need
to dismantle and clean the ignition switch.
Plenty of links for this inside this forum.....use the search function at the portal.

Before dismantling check if you have power at the grey/blue wire in the ignition
switch connector when the headlight is turned on...if no power, the problem is
elsewhere in the wiring system.


__________________________________________________
Inge K.
K100RS -86. (first owner), K1100LTSE -94.
    

10Back to top Go down   85 rs has no rear running light.. Empty I was looking at that unit.. Tue Nov 21, 2017 12:28 am

webster

webster
active member
active member
will start the process to clean it.  Many thanks.  Turns out there is no power to blue grey wire with headlight on.  Did disassemble and clean switch.  Switched relays for starting circuit{ drops voltage to lights during start up}.  Still no parking light with head light...

    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum