BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   Temp gauge Empty Temp gauge Fri Jun 10, 2022 7:44 am

fishboy316

fishboy316
Silver member
Silver member
Trying to get the temp gauge to work. Checked fuses found them ok. Checked voltage at the gauge was only getting 10.5 vdc. Should I get 12vdc there? What I did see was after doing this it looked like the gauge needle was trying to move when power was turned on. Wasn't doing this before. 

Also have any of you tried the quick disconnects for fuel lines to the tank? 

Thanks
Bill

    

2Back to top Go down   Temp gauge Empty Re: Temp gauge Fri Jun 10, 2022 2:02 pm

RS Rider

RS Rider
Silver member
Silver member
fishboy316 wrote:Trying to get the temp gauge to work. Checked fuses found them ok. Checked voltage at the gauge was only getting 10.5 vdc. Should I get 12vdc there? What I did see was after doing this it looked like the gauge needle was trying to move when power was turned on.
Wasn't doing this before. 

Yes, you should have 12VDC at the gauge. If you have 12VDC at the gauge and ground the brown wire the needle should fully deflect to the right. Grounding (to frame) the wire at the temp sender by water pump will do the same thing.


Also have any of you tried the quick disconnects for fuel lines to the tank?

I haven't but it is something I have thought about. PITA draining gas and removing 2 fuel lines to remove the tank.

 

Thanks
Bill

    

3Back to top Go down   Temp gauge Empty Re: Temp gauge Sat Jun 11, 2022 10:30 am

fishboy316

fishboy316
Silver member
Silver member
Thanks RS rider. I am going to need to track down the low voltage issue. Could also need a new vdo sensor. Not sure if PO put a new sensor in when the vdo gauge was installed.   Need to figure out what sender is in it.

I think I am going to give the Quick  disconnect a shot. As much as I have had the tank off lately it will be worth it. It is a pita!

Thanks again.
Bill

    

4Back to top Go down   Temp gauge Empty Re: Temp gauge Sat Jun 11, 2022 12:37 pm

Laitch

Laitch
Life time member
Life time member
fishboy316 wrote:I think I am going to give the Quick  disconnect a shot.. 
Beemer Boneyard, again.  Smile


__________________________________________________
1995 K75 81,000 miles
Temp gauge Usa-lo10
    

5Back to top Go down   Temp gauge Empty Re: Temp gauge Sat Jun 11, 2022 3:20 pm

Dai

Dai
Life time member
Life time member
Make sure you get metal ones. There's a lot of sheer stress on the QDs when the tank is lowered into place and the fuel lines fold up.


__________________________________________________
1983 K100 upgraded to K100RS spec, 1987 K100RT
Others...
1978 Moto Guzzi 850-T3, 1979 Moto Guzzi 850-T3 California,1993 Moto Guzzi 1100ie California
2020 Royal Enfield Bullet 500
    

6Back to top Go down   Temp gauge Empty Re: Temp gauge Sat Jun 11, 2022 11:54 pm

volador

volador
Platinum member
Platinum member


__________________________________________________
1984 K100RS  1991 K100RS  Reap The Wild Wind... Ever Commute Is An Adventure
    

7Back to top Go down   Temp gauge Empty Re: Temp gauge Tue Jun 14, 2022 1:17 pm

fishboy316

fishboy316
Silver member
Silver member
Thanks for the info everyone!

Bill

    

8Back to top Go down   Temp gauge Empty Re: Temp gauge Sun Jun 19, 2022 8:11 am

fishboy316

fishboy316
Silver member
Silver member
Temp gauge is working. Turned out to be the sensor/sender. Spoke with the folks at VDO gauges and found that sensor was a VDO 323-088. the one that came out was nowhere near what went in. Working great with the new one.

Thanks again for the help
Bill

    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum