BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   slight to low red glow  Empty slight to low red glow on Thu Aug 22, 2013 8:18 am

jeffhestand

jeffhestand
active member
active member
I know the idiot lights on my 85 K100 are not known for being the most reliable./..... but. this AM the bike started up just fine but usually the red glow goes away as rpm s increase. This AM it hung around a little more... should i be concerned enough to start looking for another battery?? thx jeff

    

2Back to top Go down   slight to low red glow  Empty Re: slight to low red glow on Thu Aug 22, 2013 9:03 am

RicK G

RicK G
VIP
VIP
I presume you are refering to the red charge indicator light. Quite normal on some bikes but for a while keep an eye on the charge state of the battery, it should be OK.
There is a fix for it and involves putting a diode in the circuitry and is not at all difficult.


__________________________________________________
"Man sacrifices his health in order to make money.
Then he sacrifices money to recuperate his health.
And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or the future; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived."   Dalai Lama


Bikes 1993 K1100 LT, 1998 K1100 LT, 1993 K75 RT, 1996 K75RT, 1986 K75 GS, 1979 Z1300 Kawasaki X 2 for now
    

3Back to top Go down   slight to low red glow  Empty Re: slight to low red glow on Thu Aug 22, 2013 12:27 pm

jeffhestand

jeffhestand
active member
active member
Rick - that's excatly right. I am Not sure about it since. I did not get a owners manual from the po. My clymer manual sometimes does not address the simple things . Jeff

    

4Back to top Go down   slight to low red glow  Empty Re: slight to low red glow on Thu Aug 22, 2013 4:24 pm

sidecar paul

sidecar paul
Life time member
Life time member
This is mentioned in Moto-bins 'hints and tips', suggesting that it is caused by "the sum of voltage drops across the large number of connections between the battery and warning lamp."

They say that a simple solution is to replace the 3w bulb with a 5w.

As it's nothing to worry about, I just ignore it. cheers 

Paul.


__________________________________________________
'84 K100RS (0014643) (owned since '85), 86 K100RS (0018891) with Martello sidecar (built as an outfit in '88),
'51 Vincent (since '67),'72 Montesa Cota (from new), '87 Honda RS125R NF4 (bought 2015) 
....No CARS never ever!
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum