BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   No spark with plugs on motor Empty No spark with plugs on motor on Sun Sep 23, 2018 4:11 pm

Newby

Newby
active member
active member
Hi guys i need some advise please i have a k100 83 model i have spark when i hold the plug about 5mm away from the body but when i put the plug against the body there is no spark i changed plugs and leads please any advise

    

2Back to top Go down   No spark with plugs on motor Empty Re: No spark with plugs on motor on Sun Sep 23, 2018 5:43 pm

Two Wheels Better

Two Wheels Better
Moderator
Moderator
Perhaps the administrator can delete this question from Forum Functionality or perhaps merge it with the appropriate subject? 

A gentle reminder to all Introduced Members to please post in the right section of the forum.

Thanks.


__________________________________________________
“Perhaps a lunatic was simply a minority of one.”

― George Orwell, 1984

1970 R60/5, OZ '77 R75/7-R100, '85 K100'87 K75C, OZ '87 K100RS, '93 K11-K12 Big Block, '93 K1100RS, '95 R100-Mystic, '96 K1100RS, '98 K1200RS, '00 K1200RS, '02 K1200RS, '03 K1200GT, '04 R1150R'04 R1150RT, '05 K1200S, '06 K1200R, '07 K1200R, '09 K1300GT & 2013 R1200RT-Polizei  - Beemers owned still or sold.

    

3Back to top Go down   No spark with plugs on motor Empty Re: No spark with plugs on motor on Mon Sep 24, 2018 1:28 am

Newby

Newby
active member
active member
Sorry about this i am in S.A and the guys here are of little to no help

    

4Back to top Go down   No spark with plugs on motor Empty Re: No spark with plugs on motor on Sat Sep 29, 2018 1:32 pm

Crazy Frog

Crazy Frog
admin
admin
@Two Wheels Better wrote:Perhaps the administrator can delete this question from Forum Functionality or perhaps merge it with the appropriate subject? 

A gentle reminder to all Introduced Members to please post in the right section of the forum.

Thanks.
Thanks TWB.
The topic has been moved.


__________________________________________________
No spark with plugs on motor Frog15No spark with plugs on motor Logo2101986 k75, 1985 K100rt, 1985 K100rt/EML GT2 sidecar, 1999 K1200lt/Hannigan Astro Sport sidecar.
    

5Back to top Go down   No spark with plugs on motor Empty Re: No spark with plugs on motor on Sat Sep 29, 2018 9:11 pm

RicK G

RicK G
admin
admin
@Newby wrote:Hi guys i need some advise please i have a k100 83 model i have spark when i hold the plug about 5mm away from the body but when i put the plug against the body there is no spark i changed plugs and leads please any advise  
This sort of thing can be an indication of bad coils. Check continuity of the primary and secondary windings and that there is no connection with the centre core of the coil from either winding. Being an 83 model it still may have the old grey/black coils which were known for giving trouble.


__________________________________________________
"Man sacrifices his health in order to make money.
Then he sacrifices money to recuperate his health.
And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or the future; he lives as if he is never going to die, and then dies having never really lived."   Dalai Lama


Bikes 1998 K1100 LT, 1993 K75 RT, 1996 K75RT, 1986 K75 GS, 1979 Z1300 Kawasaki
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum