BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   Motoscope + BEP Empty Motoscope + BEP on Sat Aug 15, 2020 12:46 am

NickyNicky

NickyNicky
active member
active member
Hey everyone,

There are so many combinations out there that it's difficult to sort through and find relevant information for my setup. Hoping some gurus out there can help!

I've got a 1986 K100, and in installing a Motogadget Motoscope Pro V2.32. I also have a Marulabs BEP 3.0, mainly to convert the OEM speedo sensor signal to be compatible. I've also got a Motogadget Breakout Box B, as well as an M.Unit, which I will install once I get the basic functions of the scope sorted out. I've seen people run other setups, so if anyone feels very strongly about going in another direction while keeping good functionality, im all ears.

Right now I have the Scope and BEP installed, but I'm having issues with both the RPM and Speedo. There is very little info available on the BEP so I'm wondering if that's the culprit. The OEM lunchbox plugs are in the BEP, and I have the Red (power), Black (ground), Brown (ignition), White (Speedo), Yellow (RPM) wires connected to the BEP from the Motoscope.

First, the RPM is totally not working. The original lunchbox works, however the Motoscope is showing 0. I also checked the Grey/Blue wire on the lunchbox plugs and it's getting 13V DC. Any ideas what might cause this?

For the Speedo, im currently getting what seem like reasonable readouts in 1st gear, but then the speedo reads zero in second gear. What could cause this?

In the Motoscope there are a number of settings. I'm thinking this could also be culprit. I currently have them set as follows:

Circ (circumference of rear tire) = 2000 (approx for now)

ImpW (input wheel) = 6 impulses per wheel revolution

ImpE (input engine) = 1.0 (4 cyl, 4 stroke, 2 coils)

ImpF (RPM filter) = tried A, B, C, and D with no luck

Any gurus out there?

    

2Back to top Go down   Motoscope + BEP Empty Re: Motoscope + BEP on Sat Aug 15, 2020 11:48 am

robmack

robmack
Life time member
Life time member
Sent you a PM.


__________________________________________________
Robert
1987 K75 @k75retro.blogspot.ca
http://k75retro.blogspot.ca/
    

3Back to top Go down   Motoscope + BEP Empty Re: Motoscope + BEP on Sat Aug 22, 2020 5:05 am

rocketray

rocketray
New member
New member
@robmack wrote:Sent you a PM.

Hi Robmack

Got the exact same problem! Can you also send me a PM concerning this problem please?
Thanks in advance!

    

4Back to top Go down   Motoscope + BEP Empty Re: Motoscope + BEP on Mon Jan 11, 2021 7:46 pm

nicmarshall46

nicmarshall46
New member
New member
Any way I can get in on this?

    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum