BMW K bikes (Bricks)

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]


1Back to top Go down   Problemas ??? Empty Problemas ??? on Mon Sep 14, 2020 5:47 am

César Santos

César Santos
New member
New member
Hi...


Now I started to do maintenance on the bike, I face two problems:
1- Oil leak in front of the engine, I think of the oil and water pump area, so I read it is common, I will take the opportunity to replace the seal and see the pump shaft.
2- A noise that comes from the clutch area when I decelerate and tighten the clutch, until relantim with the disengaged bike if it accelerates little if there was no, if it accelerates hard when I decelerate it makes a crash, what will it be? The clutch is functioning correctly.
Meanwhile I put a video.


Where can I buy quality material at a good price for shipping to Portugal?

Hug and good laps ...

    

2Back to top Go down   Problemas ??? Empty Re: Problemas ??? on Mon Sep 14, 2020 6:33 am

moriarti

moriarti
Life time member
Life time member
Hi Cesar,Oil leak yes water/oil pump seals,Clutch noise,Have you inspected DRIVESHAFT splines/joint,this might be the problem.Motorworks.co.uk are a very good company for parts and service.Happy days Very Happy


__________________________________________________
1984 k100 rs red/black VIN  0004449
    

3Back to top Go down   Problemas ??? Empty Re: Problemas ??? on Tue Sep 15, 2020 10:33 am

Holister

Holister
Life time member
Life time member
I think you need to start disassembling the drive train from the rear wheel. Inspect everything as you go.
Could be the universal joint.
It always helps if you note your model as there are slight differences.


__________________________________________________

1989 K100RT     VIN  0097367 (naked)  
1996 K1100RS   VIN  0451808
  Problemas ??? Austra12    Fuel:  95 Octane
Engine Oil: Nulon Full Synthetic 15W50
Gear Box Oil:  Nulon Synthetic 75W90
    

4Back to top Go down   Problemas ??? Empty Re: Problemas ??? on Tue Sep 15, 2020 5:33 pm

César Santos

César Santos
New member
New member
Thank you in advance for your help.

The strange thing is that it doesn't always do.
I'm going to do this inspection, I may find the problem.

Another problem I think I have is the fuel pump, I have no problem, the bike always goes well and the ride is ok, but I always hear a noise "inject" intermittently. It's normal?

Thank you

    

5Back to top Go down   Problemas ??? Empty Re: Problemas ??? on Wed Sep 16, 2020 5:07 am

Dai

Dai
Life time member
Life time member
Yes. While the engine is running, the fuel pump is also running. It does not stop.


__________________________________________________
'83 K100 upgraded to K100RS spec, '87 K100RT
Others...
'78 Moto Guzzi 850-T3, '79 Moto Guzzi 850-T3 California,'93 Moto Guzzi 1100ie California
    

6Back to top Go down   Problemas ??? Empty Re: Problemas ??? on Wed Sep 16, 2020 12:37 pm

Laitch

Laitch
Life time member
Life time member
@César Santos wrote:Meanwhile I put a video.
Put the video on YouTube, César, then put a link to it here.


__________________________________________________
1995 K75 77,000 miles
Problemas ??? Usa-lo10
    

7Back to top Go down   Problemas ??? Empty Re: Problemas ??? Today at 3:34 pm

César Santos

César Santos
New member
New member
Good afternoon,


This is the noise I said.
I leave video link

https://www.youtube.com/watch?v=nUAXdZ8X_9g



Thank you

    

8Back to top Go down   Problemas ??? Empty Re: Problemas ??? Today at 8:57 pm

Laitch

Laitch
Life time member
Life time member
Has hecho un video Privado en YouTube. Por favor, cambie el video a Público haciendo clic la palabra Público en su menú de YouTube para que todos puedan verlo sin ser miembros de Youtube.


__________________________________________________
1995 K75 77,000 miles
Problemas ??? Usa-lo10
    

9Back to top Go down   Problemas ??? Empty Problemario Today at 9:04 pm

daveyson

daveyson
Life time member
Life time member
I can't see the video, it says private. I sometimes had that, but it wasn't a problem, I just had to get used to the gearbox with practice.


__________________________________________________
11/1985 bmw k100rt (late model)  Vin. 0090567
    

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Similar topics

-

» FBI Raid Golden Boy

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum